Cei mai buni violonceliști din țară cântă la Filarmonica de Stat Sibiu, în avanpremiera noii stagiuni

Cei mai buni violonceliști din țară cântă la Filarmonica de Stat Sibiu, în avanpremiera noii stagiuni

Ansamblul cameral Violoncellissimo, fondat și condus de maestrul Marin Cazacu, va concerta la Filarmonica de Stat Sibiu, la începutul lunii octombrie, în avanpremiera stagiunii simfonice EC’H’O 2022-2023.

Evenimentul muzical va avea loc pe 5 octombrie, de la ora 19.00, la Sala Thalia, în cadrul celei de a IV-a ediții a turneului național „Clasic la puterea a treia”. Este deja cunoscut faptul că toți cei care ascultă Violoncellissimo pleacă de la concerte plini de entuziasm. Așa că supranumele de anul acesta, „Euforica”, nu este deloc întâmplător: “De patru ani străbatem ţara în fiecare toamnă în această formulă, aparent aceeaşi, dar în permanenţă alta, pentru că în fiecare an ni se alătură noi membri. Ne place enorm ceea ce facem și dorim să oferim ascultătorilor noștri momente de neuitat prin prezentarea diferitelor ipostaze de exprimare ale violoncelului”, spune liderul ansamblului, Marin Cazacu.

Programul include: Johann Schrammel – Marș, G. Fr. Handel – Passacaglia, P.I. Ceaikovski – Aria lui Lensky, Astor Piazzolla – Oblivion și Libertango, Jacques Offenbach – Can Can, Dimitri Şostakovici – Vals, Suită folclorică românească, Radu Sinaci – Tribute to Mozart, Radu Sinaci – Beethoven Rocks…, Saint Saens / Radu Sinaci – Bacchanale, Sabin Pautza (arr.)- The Final Countdown, Mozart/Say – Alla Turca Jazz Rock.

Violoncellissimo este unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale românești, format la inițiativa violoncelistului Marin Cazacu, cu misiunea de a deschide noi drumuri pentru promovarea muzicii și a tinerelor talente din România. Violoncellissimo a susținut primul turneu național în 2019, iar în anii următori și-a continuat povestea prin evenimente similare cu ecouri în toată țara. În această perioadă, ansamblul a susținut concerte în cadrul unor importante evenimente culturale din România și străinătate: cel mai recent, la Marea Sală UNESCO Paris – aniversare 65 ani România la UNESCO în octombrie 2021, la Expo 2020 Dubai, în decembrie 2021, dar şi la Washington, Bruxelles, Luxemburg, Istanbul etc.

Maestrul Marin Cazacu este directorul general al Filarmonicii „George Enescu”, profesor la Universitatea Națională de Muzică din București, iar în 1998 a fondat cvartetul Cellissimo, prezent pe scenele portugheze în 2013, la CCB (Lisabona) și Casa da Música (Porto). A cântat alături de Ghennadi Rojdestvenski, Sergiu Comissiona, Horia Andreescu, Antoni Ros Marba, Vladimir Orlov, Radu Aldulescu, Jeremy Menuhin și alții. De asemenea, a avut multiple apariții solistice la festivaluri internaționale precum cele de la Berlin, Hong-Kong, Macao, München, Milano, Osaka, Seoul, Tokio.

Răspunde