Ateliere de recondiționare a textilelor de inspirație rurală și urbană în cadrul programului „Animă ASTRA!”

Ateliere de recondiționare a textilelor de inspirație rurală și urbană în cadrul programului „Animă ASTRA!”

Ștergarele, fețele de masă sau fețele de pernă tradiționale primesc o nouă șansă!

Prin programul „Animă ASTRA!”, Muzeul ASTRA a pregătit o serie de ateliere de recondiționare a textilelor de inspirație rurală și urbană, sub genericul „Textile reloaded”, pentru a-i învăța pe sibieni și turiști cum să prelungească viața acestor prețioase amintiri din lumea de altădată.

Joi, 22 septembrie, între orele 11.00 și 17.00, toți cei interesați sunt așteptați la gospodăria din Poiana Sibiului, de la Muzeul în aer liber, să deprindă tehnica de la muzeograful Mihaela Gherghel.

„O mare parte din textile au avut dintotdeauna un rol decorativ, alături de utilitatea propriu zisă. Ceea ce observăm la textilele folosite în mediul urban este că arniciul/bumbacul colorat este mult mai prezent, iar tehnicile de decorare diferă prin inspirație și modul de realizare. În cadrul atelierelor de recondiționare a textilelor de inspirație rurală și urbană, vă vom prezenta ștergare, fețe de masă, fețe de pernă provenite atât din mediul rural, cât și din cel urban. De asemenea, aici veți putea învăța tehnicile de realizare a acestor textile, dar și de recondiționare a acestora alături de Mihaela Gherghel. Programul ‘Animă ASTRA!’ implică activ vizitatorii muzeului, care au prilejul să comunice direct cu meșterii tradiționali și să exerseze aptitudinile alături de aceștia. Atelierele se desfășoară în cadrul proiectului cultural ‘Animă ASTRA’, cofinanțat de Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2022”, a precizat Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al Muzeului ASTRA.

Răspunde