Artistul Charlie Fălămaş aduce poezia lui Iustin Panţa aproape de liceeni

Artistul Charlie Fălămaş aduce poezia lui Iustin Panţa aproape de liceeni

La Liceul de Artă din Sibiu a avut loc, astăzi, prima acţiune din cadrul proiectului educaţional „Obiecte mişcate – 21 de ani fără poetul Iustin Panţa”.

Asociaţia cu profil cultural INTERAKT ARTS îşi propune familiarizarea elevilor din liceele sibiene cu opera poetică a lui Iustin Panţa prin intermediul unui performance care îmbină arta teatrală cu poezia şi cu muzica live.

Iustin Panţa, poet emblematic al Sibiului, a murit prematur într-un accident de maşină, la debutul mileniului, în anul 2001. Avea 37 de ani. 21 de ani mai târziu, artistul Charlie Fălămaş readuce poezia lui Iustin Panţa aproape de liceeni, sub forma unui performance muzical. Pe durata desfăşurării performance-ului, un grup de elevi ai Liceului de Artă au desenat în timp real, inspiraţi de muzica interpretată de Charlie Fălămaş şi de poemele scrise de Iustin Panţa în urmă cu 25 de ani.

Următorul eveniment din cadrul proiectului se va desfășura mâine, 27 septembrie, la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal”. Iar miercuri, 28 septembrie, ora 15:00 în Grădina Bis, performance-ul va fi urmat de o discuţie tip exegeză moderată de regizorul Bogdan Sărătean. Muzica originală este compusă de Charlie Fălămaş.

Răspunde