Vin americanii! Parteneriatul strategic SUA-România, sărbătorit la Sibiu

Vin americanii! Parteneriatul strategic SUA-România, sărbătorit la Sibiu

Expoziţia fotografică itinerantă „Noi, Poporul/We the People”, care marchează aniversarea a 25 de ani de parteneriat strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România, va ajunge pe 9 decembrie la Sibiu.

Expoziţia, care se axează pe tema „Noi, Poporul”/”We the People”, faimosul preambul al Constituţiei Statelor Unite, se doreşte un eseu fotografic, tematic, care explorează relaţiile diplomatice, de securitate, economice, culturale dintre poporul român şi cel american.

„Această colecţie de interacţiuni între cele două naţiuni ilustrează faptul că Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite şi România este accesibil tuturor. Este o expoziţie care surprinde pe larg interacţiunile dintre cele două popoare, încă de la începutul Parteneriatului Strategic în anul 1997. Cele 150 de fotografii cuprinse în această expoziţie creează un cadru personal pentru Parteneriatul Strategic, din trecut şi din prezent, şi oferă posibilitatea de a experimenta prietenia şi colaborarea între cele două popoare, într-un nou mod”, precizează organizatorii.

Evenimentul de lansare va avea loc astăzi, la Craiova, după care expoziția va putea fi văzută în Timișoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Iaşi, Constanţa și Bucureşti, până în aprilie 2023. Sibiul, oraș care găzduiește sediul Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est (HQ MNC-SE) NATO, va găzdui expoziția în perioada 9 decembrie 2022 – 9 ianuarie 2023.

Evenimentul este organizat de Ambasada SUA, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe al României – Unitatea Arhive Diplomatice și Agenţia Naţională de Presă AGERPRES.

Răspunde