Talentul de bucătar al unui muzeograf pasionat i-a surprins total pe turiștii care au participat, ieri, la evenimentul “Bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor”.
Coordonatorul evenimentului găzduit de Muzeul Țării Secașelor din Miercurea Sibiului a fost Cosmin Ignat, muzeograf la Complexul Național Muzeal ASTRA Sibiu, care i-a întâmpinat pe vizitatori cu masa pusă. Alegerea chef-ului s-a îndreptat, bineînțeles, spre o rețetă tradițională.
Varză călită cu carne la ceaun
Ingrediente:
- 3 l ulei de floarea soarelui
- 3 kg ceapă albă
- 3 kg morcovi
- 3 kg carne porc
- 2 kg cârnați porc
- 15 kg varză albă
- 5 kg roșii
- sare mare
- boia de ardei
- o legătură de cimbru
Mod de preparare:
Se rumenesc cârnații și carnea în uleiul încins. După finalizarea acestui proces, aceștia se separă, după care se adaugă ceapa și morcovii curățați și tăiați în același ulei, călindu-se la foc mic. Se adaugă boia de ardei, iar apoi varza frământată în prealabil cu sare mare. Puțin mai înainte se adaugă și roșiile. La final, întrega compoziție se lasă să fiarbă cu o legătură de cimbru, după care se adaugă cârnații și carnea.
Poftă bună!