Evenimente Pe harta turistului

Toamna aduce olarii în centrul Sibiului

Primul weekend din septembrie e dedicat Târgului Olarilor, cel mai longeviv eveniment al Sibiului cultural. Cea de a 56-a ediție a manifestării se desfășoară în 3 și 4 septembrie, în Piața Mare a orașului.

În ambele zile, târgul va fi deschis vizitatorilor între orele 8.00 – 22.00.

Cu oale, ulcele, blide, căni, cahle pentru soba de teracotă, clopoței, instrumente muzicale poposesc peste 120 de olari și familii de meșteri la Târgul Olarilor de la Sibiu. Manifestarea este una de tradiție pentru județul Sibiu și pentru arealul transilvan, reunind în fiecare an olari din importante centre, precum Corund, Braniştea, Horezu, Vădastra, Obârşa, alături de ceramiști care expun creații de inspirație modernă.

Diversitatea produselor decorative și utilitare, realizate din lut, atmosfera de târg și întâlnirea publicului cu olarii – toate fac parte din rețeta de succes a acestei expoziții cu vânzare. Mai mult, fiecare ediție a manifestării aduce în prim-plan demonstrații de meșteșug la roata olarului, precum și ateliere de olărit; astfel vizitatorii pot urmări olarii în timp ce lucrează vase sau pot încerca ei înșiși să modeleze lutul și să decoreze oale și ulce.

Ediția 2022 a „Târgului Olarilor” este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA.

Răspunde