Târg de produse locale și-un ceaun cu degustare în capitala Țării Secașelor

Târg de produse locale și-un ceaun cu degustare în capitala Țării Secașelor

Un ceaun apetisant de varză călită cu carne, pregătit de un muzeograf, îi va întâmpina pe turiștii gurmanzi, duminică, la Muzeul Țării Secașelor.

Muzeul ASTRA organizează, în acest sfârșit de săptămână, unul dintre cele mai importante evenimente periodice din localitatea Miercurea Sibiului – „Bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor”, ediția a IV-a. Evenimentul se va desfășura, duminică, 28 august, între orele 10:00 și 16:00, în curtea Muzeului Țării Secașelor, unitate componentă a Muzeului ASTRA.

Aici se vor reuni producători din zonă, care vor comercializa produse precum: miere, pâine, tăieței, legume și fructe proaspete, sucuri naturale, brânză, murături, obiecte decorative etc.

„Totodată, vizitatorii vor putea degusta varză călită cu carne la ceaun, pregătită de colegul nostru Cosmin Ignat, coordonator al Muzeului Țării Secașelor din Miercurea Sibiului și al acțiunii mai sus menționate. Este vorba despre un preparat făcut după o rețetă tradițională din zonă, pe care o vom prezenta într-o postare pe pagina oficială de Facebook a Muzeului ASTRA. La toate acestea se adaugă vizite ghidate ale muzeului, povești interesante despre trecutul localității Miercurea Sibiului și al zonei învecinate, povestiri despre personaje și legende din zona Țării Secașelor, toate pentru a reliefa importanța acestei unități muzeale ASTRA și a patrimoniului său cultural. Vă așteptăm!”, informează Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al Muzeului ASTRA.

Răspunde