Tabără gratuită pentru elevii din Iacobeni, Târnava, Brădeni, Netuş și Noiştat: „Au fost cele mai frumoase zile din viaţa lor”

Tabără gratuită pentru elevii din Iacobeni, Târnava, Brădeni, Netuş și Noiştat: „Au fost cele mai frumoase zile din viaţa lor”

Un grup de elevi din localitățile Iacobeni, Târnava, Brădeni, Netuş și Noiştat va avea parte de o tabără gratuită la Rîu Sadului, printr-un proiect educațional cu finanțare europeană.

O nouă activitate va avea loc în cadrul proiectului „Punţi în dezvoltare”, realizat cu sprijinul financiar primit prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului de Educaţie, Burse, Ucenicie şi Antreprenoriatul Tinerilor. Proiectul se desfăşoară în perioada martie 2022 – iunie 2023, în cinci unităţi şcolare partenere din judeţul Sibiu: Liceul Tehnologic Iacobeni, Şcoala Gimnazială Târnava, Şcoala Gimnazială Brădeni, Şcoala Primară Netuş, Şcoala Gimnazială Noiştat, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

În perioada următoare, din 15 până în 19 august, se va desfăşura cea de-a doua tabără educativă la Rîu Sadului, gratuită pentru elevii din grupul ţintă. Activităţile care urmează a fi realizate cuprind combaterea discriminării prin teatru forum alături de Fabrica de Teatru, ateliere de comunicare multiculturale pentru copii, asimiliarea conceptului de empatie şi a nevoii de a fi ascultat, precum şi sesiuni dedicate înţelegerii incluziunii alături de multe surprize. „Feed-backul primit în urma realizării primei taberei este unul pozitiv, elevii au fost extrem de încântaţi, unii chiar declarând că au fost cele mai frumoase zile din viaţa lor”, se arată într-un comunicat al IȘJ Sibiu.

„Scopul unei tabere de vară, deşi aceasta include practicarea mai multor sporturi outdoor, nu este acela de a atinge performanţe sportive, ci de a oferi participanţilor posibilitatea de a petrece timp de calitate în mijlocul naturii şi în compania copiilor de aceeaşi vârstă, de a deprinde cunoştine noi, de relaxare, distracţie şi lecţii de viaţă, autocunoaştere şi dezvoltare personală, de dezvoltare a creativităţii, a simţului de responsabilitate şi a gândirii pozitive, de a lucra lucra în echipă şi posibilitatea de a lega noi prietenii”, menţionează managerul proiectului, Ana-Maria Bogdan. Alături de echipa sa, alcătuită din Daniela Anghel – formator, Teodora Ciungu – facilitator comunitar, Marilena Savu – psiholog şi consilier şcolar şi Marilena Savu – psiholog, vor participa şi o serie de invitaţi care vor contribui la fundamentarea unei dezvoltări personale de calitate şi la o integrare socială a acestora mult mai facilă.

Răspunde