Simona Strungaru dirijează la Sibiu: „O colaborare inedită într-un context deosebit!”

Simona Strungaru dirijează la Sibiu: „O colaborare inedită într-un context deosebit!”

Două lumi se vor întâlni pe aceeași scenă, sub bagheta dirijoarei Simona Strungaru, la festivalul Focus in the Park.

După succesul de la Zilele Muzicale Româno-Americane, alături de Bucharest Jazz Orchestra, Simona Strungaru va conduce orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu într-un proiect special de rock simfonic.

„Revin cu plăcere la pupitrul dirijoral al Filarmonicii de Stat din Sibiu pentru încă un proiect foarte special și ofertant, o colaborare inedită într-un context deosebit. Ca artist de crossover, consider că formația Byron beneficiază de o estetică elaborată, căreia orchestra simfonică i se alătură foarte bine. Rămâne datoria și bucuria mea să pun împreună cele două ‘lumi’, astfel încât atât publicul, cât și muzicienii să aibă o experiență intensă, plăcută și unică”, a mărturisit Simona Strungaru.

Concertul byron+Filarmonica Sibiu va avea loc duminică, 28 august, de la ora 20.30, pe scena Focus by Continental, în Parcul Sub Arini.

Pianistă, dirijor de orchestră, orchestratoare și compozitoare de muzică de film, Simona Strungaru este dirijor permanent al Bucharest Jazz Orchestra și al ansamblului de muzică contemporană SonoMania.

Răspunde