Povești din Antichitate

Povești din Antichitate

Patrimoniul cultural arheologic este ilustrat, timp de trei zile, la Muzeul ASTRA.

Evenimentul „CASTRA BARBARORUM” („Taberele barbarilor”) se desfășoară în Muzeul în aer liber, în zona sectorului de prelucrare a metalelor – spațiul delimitat de gospodăria din Corna, jud. Alba, șteampul din Abrud, jud. Alba și galeria minieră din Roșia Montană, jud. Alba.

„La CASTRA BARBARORUM vor avea loc activități demonstrative și interactive, desfășurate sub forma unor ateliere de reconstituiri istorice şi experimente arheologice, prin care vor fi confecționate obiecte casnice, unelte și piese de armament, reproduse fidel după cele descoperite în siturile arheologice. Aici va fi amenajat un atelier de olărit, în cadrul căruia se vor confecționa prin modelare cu mâna, vase și obiecte din lut din antichitate, un atelier meșteșugăresc de orfevrărie a bronzului pentru confecționare de podoabe antice, un atelier meșteșugăresc de fierărie antică – confecționare replici după unelte și arme antice și un atelier meșteșugăresc de lemnărit – confecționare veselă de lemn la strung antic”, anunță Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al Muzeului ASTRA.

Atelierele se vor desfășura în zilele de 9-11 august, între orele 11:00-14:00 şi 16:00-19:00.

Participă membrii Asociației Culturale Omnis Barbaria, meșterul fierar Komakiza și atelierul de lemnărit la strung antic Ars Fabrilis Oficina. Meșteșugarii vor fi costumați după modelul vestimentației din perioada antică, întocmai pentru a reconstitui ipostaze din viața cotidiană și meșteșuguri ale epocii.

Evenimentele fac parte din „Animă ASTRA!”, proiect cofinanțat de Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2022.

Răspunde