Evenimente Pe harta turistului

Podul cu versuri

Muzeul ASTRA vernisează vineri, 12 august, la ora 11.00, expoziția „ASTRA Poetic / Escape Bridge”, amenajată în zona podului acoperit de la Gura Râului.

Textele din acest proiect au fost scrise de către opt scriitori români contemporani, în timp ce grafica evenimentului a fost asigurată de doi specialiști din muzeu. Conceptul expozițional este asumat de Ovidiu Baron, Andrea Bernath şi Ancuța Ilie.

Podul propriu-zis va găzdui o instalație de poezie cu texte ale autorilor Andra Rotaru, Teodora Coman, Andrei Mocuța, Savu Popa, Călin Torsan, Ovidiu Baron, Borco Ilin, Ionuț Cheran, grafică de Andrea Bernath și Claudiu Doncuțiu, precum şi o componentă de artă textilă, realizată de Iulia Teodorescu (plafon, margini pod, segmente din spațiul vegetal).

Expoziția va rămâne deschisă până la primăvară, iar parcurgerea inițială a circuitului expozițional va fi ghidată de scriitori, care vor citi fragmente din textele proprii, şi de artiştii care îşi vor prezenta lucrările grafice. Recitalul va conține momente muzicale propuse de Călin Torsan la saxofon.

O a doua întâlnire cu autorii va avea loc sâmbătă, 13 august, începând cu aceeași oră.

Răspunde