O zi mai aproape de natură și de Dumnezeu

O zi mai aproape de natură și de Dumnezeu

Peste 50 de tineri cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani au participat, marți, la tabăra de o zi pentru dezvoltare spirituală, organizată de Protopopiatul Agnita, în colaborare cu pensiunea ”Veseud 11” și ”Grădina cu de toate” din Veseud.

Din fața sediului Protopopiatului Agnita, participanții au pornit cu bicicleta spre Veseud, unde au petrecut o zi frumoasă la pensiunea familiei Grenner, dar s-au oprit și la “Grădina cu de toate”, unde au văzut plantațiile bio, au cules și au mâncat zmeură, s-au recreat în parcul special amenajat pentru ei și au luat parte la o lecție foarte frumoasă despre tainele grădinăritului, prezentată de proprietarul Cristi Bîrsan.

Programul zilei a cuprins jocuri, vizionări de film, cântece la chitară și o dezbatere pe tema “Biserica și rugăciunea în viața tinerilor”.

“Proiectul de astăzi se dorește a fi drumul de deschidere spre un amplu program de activități pentru tineri, astfel încât aceștia să redescopere frumusețea Ortodoxiei, a tezaurului și locurilor sau obiectivelor pline de esență spirituală de pe Valea Hârtibaciului. Totodată, aducem mulțumiri colaboratorilor nostri de astăzi, tuturor părinților parohi implicați în acțiune, doamnei preotese Andra Iancu, animatorilor, tinerilor din parohiile Agnita, Ruja, Coveș, Chirpăr, Alțâna, Cornățel, Nocrich, Movile, Brădeni și alte parohii din Protopopiatul Agnita. Ceea ce a fost realizat astăzi reprezintă, pe lângă efortul și implicarea celor care au contribuit în diverse moduri, bucuria reîntâlnirii în brațele lui Dumnezeu”, a spus preotul protopop Andrei Iancu.

Răspunde