Astăzi, din ce în ce mai mulți oameni încep să jongleze cu grădinăritul. De ce nu? Creșterea propriei grădini de legume are o mulțime de avantaje. Nu numai că este un hobby terapeutic, dar este și o strategie practică dacă dorești să asiguri o calitatea nutrițională a alimentelor, fără a-ți epuiza bugetul în supermarketuri.
Toată lumea se grăbește să planteze o grădină fără a se informa riguros. Poate fi o sarcină destul de descurajantă, care necesită muncă constantă și multă răbdare. Din fericire, există sfaturi care te vor ajuta să stimulezi creșterea plantelor tale.
Alege plante care sunt ușor de cultivat și rapid de recoltat. Rucola, ridichea cherry Belle și salata verde Simpson cu semințe negre fac alegeri minunate, deoarece toate au nevoie de mai puțin de o lună pentru a crește și a ajunge în farfurie. Folosește motosape și motocultoare pentru o plantare rapidă și de succes.
Încearcă microverdețurile. Acestea sunt versiuni „pentru copii” de verdeață de salată și ierburi precum salată verde, creson, varză, andive, sfeclă verde și alte tipuri de salate. Ele pot fi recoltate după 7 zile, când sunt cele mai fragede și, de asemenea, la apogeul nutrițional. Microverdeturile pot fi cultivate fără efort în aer liber, într-un pat de grădină sau în interior, într-o tavă cu pământ.
Folosește tehnica germinării. Germenii merită să își afle locul în grădina ta comestibilă nu numai pentru că sunt super-alimente în sine, ci pentru că îi poți crește fără efort prea mare, indiferent de locul în care te afli, prosperând cu brio atât în medii interioare, cât și în aer liber. Deși puteți folosi borcane pentru încolțire, folosirea pământului plin cu tăvi este o cale mai bună de urmat, deoarece produce recolte mai mari și mai gustoase și necesită foarte puțină întreținere.
Supraîncărcă solul. Unul dintre cei mai importanți factori în extragerea recoltelor bogate este pomparea solului cu amplificatori naturali de nutrienți precum compostul, ceaiul de compost și vermicompostul care vor face o diferență substanțială
Crește-ți propriile răsaduri în avans. De ce să aștepți ca înghețul de iarnă sau de primăvară să se termine? Crește propriile răsaduri în interior și apoi transpune-le în grădina ta odată ce vremea se îmbunătățește. Acest truc îți reduce timpul mort, mărește șansele de supraviețuire a plantelor tale și este util în special în zonele în care sezonul de creștere este scurt.
Completează-ți grădina comestibilă cu flori care atrag insecte benefice. Gălbenele, floarea-soarelui, zinnia, coniflorul violet, salvia, șarveta, cleome și margareta sunt alegeri excelente și plăcute ochilor.
Odată ce prietenii și familia tăi vor gusta succesul tău, nu va dura mult până când vor decide să-și murdărească și ei mâinile!