Evenimente Pe harta turistului Povești

Hoghilag: sărbătoarea e în floare!

Hoghilagul este, de astăzi, în sărbătoare și își așteaptă prietenii pe „Tărâmul tuberozelor”, anunță primarul Nicu Lazăr.

“Am pregătit o nouă ediție a Sărbătorii Tuberozelor, cu un program divers, în care suntem siguri că fiecare își regăsește ceva pe gustul său.
În centrul atenției rămâne tuberoza, brandul localității noastre și simbolul hărniciei oamenilor din Hoghilag. Se crește greu, cu multă muncă, grijă și sudoare. Dar totul merită și veți constata cu toții în cadrul vizitelor în grădinile cu tuberoze, în care vă veți încărca plămânii cu parfumul divin.
În curând, sperăm că tuberoza de Hoghilag să fie și prima floare românească recunoscută și protejată la nivelul Uniunii Europene. Am depus dosarul și suntem în perioada de evaluare a candidaturii.
Oricât aș încerca eu să redau în cuvinte sărbătoarea comunității noastre, nu voi reuși cu siguranță.
Așa că… Vă așteptăm cu drag la Hoghilag, pe ‘Tărâmul tuberozelor’! Promitem să fim gazde faine și primitoare!”, transmite Lazăr.

Tuberoza. O poveste despre miracolul naturii și puterea unei comunități

🌺 Parfumul și frumusețea tuberozelor, gusturile locale și evenimentele culturale de calitate sunt "ingredientele" noii ediții a Sărbătorii Tuberozelor din Hoghilag, care va avea loc în 6-7 august.
🎬 Primarul comunei Hoghilag, Nicu Lazăr, descrie povestea acestei flori și modul în care ea a reușit să ofere comunității o șansă la bunăstare!
🗺️ La Hoghilag, primul sat din România unde s-au cultivat miraculoasele flori care fascinează oamenii încă din Antichitate, mii de turiști își dau întâlnire cu producătorii locali pentru a vorbi din nou despre flori, despre frumos, despre recunoașterea europeană.
Tuberoza a devenit un simbol românesc, mândria unui județ și etalonul frumuseții unei localități care, până nu demult, părea condamnată la sărăcie.
"Vă așteptăm cu tururi ghidate în grădinile cu tuberoze, evenimente culturale, serate muzicale, lansări de carte și multe surprize! Veți putea descoperi gusturi locale și vă pregătim un weekend de poveste în comuna Hoghilag", anunță organizatorii.
✨ Și pentru că nu există sărbătoare fără credință, pe 7 august, de la orele 15.00, la biserica evanghelică din Hoghilag, îndrăgitul preot misionar Constantin Necula va susține o conferință tematică în care ne va împărtăși tuturor Schimbarea la Față a Domnului, o sărbătoare a Luminii, cu mare însemnătate pentru toți românii.

#sarbatoareatuberozelor #hoghilag #pehartaturistului #sarbatoare #tuberoze #judetulsibiu #sibiu #gusturisibiene #parintelenecula

Posted by Strada Cetății on Friday, July 29, 2022

Răspunde