Creșa Viitorului, construită cu bani europeni

Creșa Viitorului, construită cu bani europeni

Primăria Sibiu a primit finanțare europeană pentru construcția unei creșe noi pe strada Viitorului.

Proiectul a fost aprobat spre finanțare în cadrul Planului Național pentru Redresare și Reziliență. Cererea a fost depusă de către Compania Națională de Investiții, în baza protocolului de implementare încheiat cu Primăria Sibiu, în cadrul unui program inițiat de CNI la nivel național pentru construcția de creșe.

“În toamna aceasta vom finaliza construcția a trei creșe noi, totalizând 255 de locuri. În paralel, am depus proiecte pentru construcția a încă trei creșe în cartierele Turnișor și Valea Aurie și pe strada Viitorului, cu finanțare prin PNRR, care vor oferi încă aproximativ 220 locuri. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației ne-a înștiințat că primul proiect, cel care vizează construcția unei creșe mari, cu 110 locuri, de pe strada Viitorului, a fost aprobat pentru finanțarea din fonduri europene, urmând încheierea contractului”, a anunțat astăzi primarul Astrid Fodor.

Pe lângă amenajările interioare necesare activității, imobilul va fi dotat cu panouri fotovoltaice și panouri solare, iar minimum 20% din teren va fi amenajat ca zonă verde.

Creșa va fi construită conform unui proiect tip oferit de CNI, pe un teren pus la dispoziție de Primăria Sibiu, cu o suprafață de aproape 4.800 de mp. Valoarea investiției este estimată la 21,7 milioane de lei.

Răspunde