Concert conceptual pe acoperișul Filarmonicii

Concert conceptual pe acoperișul Filarmonicii

Cea mai neobișnuită scenă din Sibiu propune un concert care face legătura între folclorul vlah și rădăcinile muzicii afro-americane.

„Free Inside – African-American Stories” este un concert conceptual semnat de trupa dark-folk fusion GRAIU. Un concert dincolo de muzică, despre libertatea în ne-libertate și despre salvare din existență, explorând folclorul afro-american de dinaintea blues-ului și jazz-ului, născut din experiența sclaviei și, ulterior, a captivității segregaționiste, care articulează, uneori explicit, alteori subliminal, printr-o varietate de genuri muzicale tradiționale afro-americane precum field-hollers, slave shouts, spirituals, prison blues, work songs, ballads, gospel, o trăire culturală sau aspirațională a libertății.

Concertul va avea loc vineri, 12 august, de la ora 21:00, pe acoperișul Filarmonicii de Stat Sibiu. Biletele au fost puse în vânzare la casieria Filarmonicii și pe iabilet.ro la prețul de 40 lei (se acordă 50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari).

GRAIU este un proiect ce fuzionează muzical, stilistic și conceptual folclor afro-american de la rădăcinile muzicilor blues și jazz cu folclor vlah în cele patru dialecte istorice românești (daco-româna nord-dunăreană și cele trei dialecte balcanice: aromâna, meglenoromâna și istroromâna), aducând în contemporan o muzică inedită, ce nu a fost creată cu scopuri de divertisment.

Proiectul ”Concerte pe Acoperiș” este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. Acțiunea este co-finanțată de Primăria municipiului Sibiu.

Răspunde