Colegiul Economic își face „temele” de vacanță

Colegiul Economic își face „temele” de vacanță

Lucrările de reabilitare de la Colegiul Economic se apropie de finalizare.

“Un spațiu neutilizat al Colegiului va oferi în urma acestor lucrări săli de clasă suplimentare atât elevilor acestei unități de învățământ, cât și unor clase de la Colegiul Pedagogic ‘Andrei Șaguna’ din apropiere. Cu toate că termenul contractual este mijlocul lui octombrie, constructorul s-a angajat să încheie modernizarea sălilor de clasă și a coridoarelor până la începutul lui septembrie, pentru ca elevii să poată începe anul bucurându-se și de acest spațiu nou amenajat”, a anunțat astăzi primarul Astrid Fodor.

Investiția în valoare de 4 milioane de lei a presupus lucrări ample printre care s-au numărat recompartimentări, înlocuirea tâmplăriei, termoizolarea pereților, modernizarea rețelelor electrice, sanitare și termice, refacerea finisajelor exteriorului clădirii, securizarea anti incendiu, crearea de rampe de acces și grupuri sanitare destinate persoanelor cu dizabilități.

Rezultatul acestei investiții:

  • 13 săli noi de clasă
  • o cancelarie pentru profesori
  • cameră IT și pentru servere
  • grupuri sanitare
  • spații pentru depozitare

Constructorul, SC My Troy SRL, lucrează în prezent la tavanele holurilor, instalarea balustradelor, montarea corpurilor de iluminat, a prizelor și întrerupătoarelor, precum și la montarea obiectelor sanitare în toalete și a ultimelor uși.

Până în 5 septembrie se vor încheia lucrările care țin de sălile de clase, holuri, scări și grupuri sanitare. După această dată se va lucra la detaliile care nu vor împiedica desfășurarea orelor de curs, cum ar fi lucrări la camera centralei termice sau realizarea trotuarul de gardă de lângă clădire.

Răspunde