Cinema pe lac

Cinema pe lac

Lacul din Dumbrava Sibiului devine, timp de două zile, cinematograf în aer liber!

Iubitorii filmului sunt invitați la „Warm-Up Astra Film Festival”, pe 2 și 3 septembrie, să se bucure de proiecții în premieră națională, pe un ecran uriaș, amplasat între mori de vânt, care pot fi văzute din bărci care plutesc pe lac.

Este vorba despre „River” (Jennifer Peedom & Joseph Nizeti) și „Who made you?” (Iiris Härmä).

Biletele sunt puse în vânzare on-line pe www.eventbook.ro, la prețul de 25 lei/proiecție. Cei care vor dori să urmărească filmele din hidrobicicletă vor achita încă 60 de lei, iar pentru a vedea filmul din barcă, veți scoate din buzunar 100 de lei.

Sâmbătă, 3 septembrie, de la orele 20.30, Astra Film propune pelicula finlandeză „Cine te-a făcut?” (regia Härmä Iiris). Filmul chestionează modul în care dezvoltarea inteligenței artificiale ne influențează ca specie, cum se reflectă ea în comunitate și cum ne influențează percepția. Cu scene care prezintă realități științifice – din domenii precum nanotehnologia, tehnologia robotică și științele cognitive – intercalate cu momente emoționante de interacțiune AI-om, producția surprinde o secvență din realitatea viitorului nostru.

Duminică, 4 septembrie, la Warm-Up Astra Film Festival vedem „Râu” (Jennifer Peedom, Joseph Nizeti;SUA /Australia), un semnal de alarmă pentru conștientizarea impactului pe care împreună îl avem asupra mediului. Suntem purtați, plutind, în 39 de țări, de pe toate continentele, și luăm urma circuitului apei în natură, de la ghețari și zăpada de pe creste, deasupra râurilor, oceanelor, prin nori și ploaie, pentru a vedea dependența și legătura oamenilor cu râurile. Imaginile spectaculoase sunt încununate de vocea caldă de povestitor a lui Willem Dafoe și tonurile remarcabilei Australian Chamber Orchestra. „Suntem strămoși buni?”, ne provoacă povestitorul să ne întrebăm, într-un documentar care îmbină spiritualul cu profanul.

În agenda evenimentului se mai regăsesc „întâlniri spectaculoase între emoția umană și inteligența artificială” și o discuție dedicată tinerilor, despre educația prin film documentar, marcând astfel revenirea Astra Film Junior în programul festivalului.

Astra Film Festival 2022 va avea loc, anul acesta, în perioada 9-16 octombrie.

Răspunde