Britanicii iubesc Strada Cetății! Șapte lucruri din Sibiu, recomandate pentru o vacanță reușită

Britanicii iubesc Strada Cetății! Șapte lucruri din Sibiu, recomandate pentru o vacanță reușită

Sibiul a fost inclus pe lista destinaţiilor europene preferate ale englezilor pentru un city break, cu zbor direct de pe aeroportul Luton-Londra în mai puțin de trei ore.

„Un adevărat giuvaier medieval în inima României! Sibiul se găsește în Transilvania – o regiune mai degrabă sinonimă cu vampirii… (recunoașteți, este probabil primul lucru la care v-ați gândit!). Dar înseamnă mult mai mult decât atât. Orașul vechi este un amestec extraordinar de arhitectură care datează încă din secolul XII, când a fost colonizat de sași sub denumirea germană Hermannstadt. Are toate avantajele la care v-ați aștepta de la un oraș european, relaxat, cu localnici ospitalieri și o frumusețe specială, fără să vă coste o avere!”, se arată pe blogul aeroportului londonez Luton.

Într-un material video filmat recent în Sibiu, britanicii le recomandă turiștilor să admire ochii Sibiului, catedrala evanghelică și cea ortodoxă, Podul Minciunilor, să savureze atmosfera relaxată din Piața Mare, să se plimbe pe strada Cetății – cea mai frumoasă stradă din Sibiu, dar și prin Orașul de Jos și neapărat să viziteze Muzeul ASTRA, al doilea cel mai mare muzeu în aer liber din lume, care reproduce fidel viața rurală a României de altădată.

Clasamentul destinațiilor perfecte pentru un city break în Europa, realizat de bloggerii de călătorie britanici, mai include orașele Milano, Barcelona, Amsterdam, Cracovia, Praga, Nisa și Split.

Răspunde