Brânză și miere pentru un weekend savuros

Brânză și miere pentru un weekend savuros

„Brânză și miere la Muzeul ASTRA” se numește următorul eveniment prin care Muzeul ASTRA dorește să surprindă turiștii.

Duminică, 21 august, între orele 10.00 și 17.00, producătorii din Mărginimea Sibiului vor fi prezenți în Muzeul în aer liber, la gospodăria din Rășinari și gospodăria din Sebeșu de Jos.

„«Brânză și miere la Muzeul ASTRA» înseamnă două târguri de produse tradiționale, unul dedicat brânzeturilor și celălalt apiculturii. Casa de oier transhumant, adusă din localitatea Rășinari, va fi animată de producători de brânzeturi și lactate (telemea, caș, brânză de burduf, lapte prins etc.) din lapte de oaie, capră, vacă și bivoliță, iar cea din Sebeșu de Jos, de producători apicoli. Tot aici vor fi organizate ateliere interactive de pregătire a laptelui de oaie cu degustare la gospodăria din Rășinari: închegarea laptelui în ciubăr, așezarea brânzei în crintă, pregătirea jintiței și baterea untului în bădău.

Câțiva pași mai în vale, la gospodăria de boștinar din Sebeșu de Jos, va avea loc un atelier de stupărit. În acest atelier se va aprinde afumătorul apicol, iar apoi vom arăta cum se lipește foița artificială de fagure pe rama apicolă. De asemenea, un muzeograf expert într-ale apiculturii va da explicații vizitatorilor cu privire la beneficiile mierii de albine, dar și despre rolul în stup a antibioticului natural – propolisul.

Ca program artistic, sunt invitate cele două comunități din județul Sibiu să vă încânte cu cântece și strigături specifice zonei”, transmite Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al Muzeului ASTRA.

Evenimentul face parte din programul „Animă ASTRA!”, cofinanțat de Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2022.

Răspunde