Amenzi dureroase pentru parcarea pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități

Amenzi dureroase pentru parcarea pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități

Locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități sunt destinate exclusiv acestora, avertizează municipalitatea sibiană. În ultimii trei ani, s-au aplicat aproape 350 de amenzi celor care au parcat ilegal pe aceste locuri.

Persoanele cu dizabilități din Sibiu au la dispoziție 208 locuri de parcare pe domeniul public al municipiului Sibiu, atât în parcările publice, cât și la domiciliu, pe care le pot ocupa în baza unei legitimații speciale, emisă de Serviciul de Administrare a Domeniului Public. Mai multe detalii despre procedura de obținere a acestui permis (inclusiv online) găsiți aici. Serviciul de Administrare a Domeniului Public are în evidențe în acest moment un număr de 284 astfel de legitimații valabile.

Polițiștii locali verifică respectarea destinației acestor locuri de parcare și îi sancționează pe șoferii care ocupă ilegal aceste locuri cu amendă cuprinsă între 2.000 și 10.000 de lei.

În perioada 1 ianuarie – 31 iulie, agenții de Poliție Locală au întocmit 89 de procese verbale de contravenție șoferilor care au parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, fără a avea acest drept. Totalul amenzilor se ridică la suma de 133.000 lei. În 35 de cazuri, a fost luată și măsura de ridicare a autovehiculului.

Aproximativ jumătate din amenzi au fost aplicate în zona centrală: 12 pe str. Arhivelor, nouă în Piața Aurel Vlaicu, șase pe Aleea Taberei, câte cinci pe bulevardul Mihai Viteazu și pe str. Al. Odobescu, câte patru pe străzile Aleea Streiu, Avram Iancu, Calea Dumbrăvii, Rahovei și Ștefan cel Mare și trei pe str. G-ral Magheru.

În întreg anul 2021, s-au aplicat 103 sancțiuni în valoare de 212.000 lei, iar 45 de mașini au fost ridicate. În 2020, au fost aplicate 145 de sancțiuni în valoare de 111.052 de lei, fiind ridicate 70 de autoturisme.

Răspunde