Stupărit, meșteșuguri și rețete vechi la muzeul din Miercurea Sibiului

Stupărit, meșteșuguri și rețete vechi la muzeul din Miercurea Sibiului

Târgul “Bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor” vine cu o ofertă inedită de petrecere a timpului liber în această duminică.

Turiștii care trec pragul muzeului din Miercurea Sibiului, astăzi, între orele 10.00 și 16.00, vor fi întâmpinați cu produse tradiționale oferite de producători locali, ateliere interactive pentru copii și, desigur, rețete tradiționale.

Printre cei prezenți astăzi la eveniment se numără muzeograful-apicultor Liviu Velțan, care le va arăta vizitatorilor stupul de observație și le va vorbi despre evoluția albinăritului pe meleagurile noastre din cele mai vechi timpuri până azi.

“Vizitatorii vor putea achiziționa bucate locale pregătite de către localnici, dar și să guste din aceste rețete vechi, tradiționale, precum tocana de carne de porc și mirodenii făcută la ceaun. Cei interesați au ocazia să se implice și să dea astfel o mână de ajutor la pregătirea preparatelor. Printre produsele comercializate aici vom regăsi miere, pâine, tăieței, produse din lapte, murături, zacuscă, legume proaspete, sucuri naturale, obiecte decorative etc.”, anunță Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al Muzeului ASTRA.

Muzeul ASTRA organizează evenimentul “Bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor” în ultima duminică a fiecărei luni, astfel că următoarele ediții sunt programate pe 27 august, 24 septembrie și 29 octombrie.

Răspunde