Sibienii au ocazia să-și spună părerea despre extinderea transportului public

Sibienii au ocazia să-și spună părerea despre extinderea transportului public

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport Metropolitan Sibiu continuă demersurile pentru crearea unui sistem de transport public care să le conecteze mai bine, îmbunătățind mobilitatea locuitorilor într-un mod mai prietenos cu mediul decât utilizarea autovehiculului personal.

În paralel cu proiectul de achiziție a celor 36 de autobuze electrice și a stațiilor de încărcare a acestora, depus spre finanțare din PNRR, consultantul contractat de ADI Transport Metropolitan Sibiu studiază opțiunile și modalitățile optime de extindere a transportului public la nivelul zonei alcătuite din municipiul Sibiu, orașele Cisnădie și Ocna Sibiului și comunele Șelimbăr, Cristian, Șura Mică, Roșia, Șura Mare, Sadu și Poplaca.

Elemente importante în această analiză sunt opinia și nevoile locuitorilor. În perioada 28 iulie – 30 august, în fiecare localitate, se va aplica un chestionar care să indice obiceiurile de deplasare și sugestiile beneficiarilor transportului public.

Chestionarul dedicat locuitorilor municipiului Sibiu este disponibil pe site-ul pagina principală a site-ului sibiu.ro: Chestionar ADI Transport Metropolitan

Primăria Sibiu încurajează cetățenii să acorde 7-10 minute pentru completarea acestuia în format electronic. Pentru cei care nu utilizează mijloacele electronice, chestionarul este disponibil la cerere la ghișeele din sediile Primăriei și cele ale Direcției Fiscale de pe str. Turismului.

Sibienii vor fi rugați să ofere anonim următoarele informații:

  • ce moduri de deplasare utilizează în diversele tipuri de activități zilnice și cât de des
  • cât plătesc lunar pentru transportul public și cât pentru deplasarea cu mașina
  • cât de aproape este stația de autobuz de locuință
  • problemele cu care se confruntă în utilizarea transportului public
  • gradul de satisfacție cu privire la sistemul de transport public, precum și sugestii de îmbunătățire a acestuia
  • localitățile învecinate spre care ar avea nevoie să se îndrepte cel mai des
  • motivele care i-ar determina să utilizeze/să utilizeze și mai mult transportul public.

Răspunde