O săptămână în familie. În familia Mitroi!

O săptămână în familie. În familia Mitroi!

Toți copiii din Sibiu sunt invitați, în această săptămână, să participe la lecțiile de olărit oferite de familia Mitroi din Teleorman.

Atelierele se vor desfășura la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, zona Etno Tehno Parc, în perioada 4 – 10 iulie, de la orele 10,30 la 17,30. „Programul ‘Școala în satul tradițional’ îi (re)aduce la Muzeul ASTRA pe ceramiştii Nicoleta şi Ion Mitroi din Teleorman. Aceștia realizează ceramică de inspiraţie neolitică, modelată la mână, fără ajutorul roţii olarului, respectând tehnici de lucru arhaice”, anunță Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al Muzeului ASTRA.

Prin același program, la Muzeul ASTRA vor avea loc o serie de activități al căror rost este să-i apropie pe copii de natură.

„Dacă tot suntem ‘altfel’, continuăm ‘Școala Tradițională’ cu o activitate… altfel, organizată în premieră la Muzeul ASTRA. Este vorba despre ‘Forest School’, adică o serie de activități educaționale pentru copii, dar și pentru adulți. Prin folosirea unor elemente din natură – lemn, frunze, iarbă s.a. – și îndrumați de un specialist, vizitatorii muzeului vor meșteri un obiect util și pregătit cu migală într-un cadru 100% natural, la marginea pădurii”, a dezvăluit Călinescu. Tot la Etno Tehno Parc, vizitatorii sunt așteptați zilnic, până duminică, 10 iulie, de la 10,30 la 17,30.

Iar în weekend, pe scena de la Etno Tehno Parc, cei de la Epic Education vor pune în scenă – la propriu! – o piesă de teatru interactiv intitulată „Pirați, meșteșuguri și comori”.

Răspunde