Evenimente

Muzeul ASTRA „angajează” mini-reporteri

Tururi gratuite cu mașinuța electrică sau abonamente de familie pe un an pot câștiga cei mai harnici și pricepuți copii din Sibiu care se implică într-un proiect special al Muzeului ASTRA.

Cu ocazia Olimpiadei Meșteșuguri Artistice Tradiționale, Muzeul ASTRA invită copiii să afle de la bunicii lor despre meșteșugurile de altădată și să păstreze aceste file de istorie.

„«Numa’ mâine nu-i poimâine» și uite așa ne (re)vedem în curând în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, cu mic cu mare, la ediția aniversară a concursului Olimpiada Meșteșuguri Artistice Tradiționale, ediția nr. 25. Nu oricum, ci cu folos, fiindcă acest eveniment este cea mai rezistentă «verigă» în lanțul tradițiilor care trebuie să meargă mai departe! Aici vor veni cele mai dibace mâini de copii din țară (și nu numai) într-ale țesutului, pictatului, sculptatului, olăritului și câte și mai câte! Însă mai e loc destul în ogradă, fiindcă aici e casă de om bun, la Muzeul ASTRA! Ei bine, dragi copii din Sibiu – căci despre voi este vorba – puteți face parte din această poveste frumoasă a Olimpiadei, despre care mai mult ca sigur vă veți aminti în viitor. Tot ce vă trebuie este voință, răbdare și (daaaa!!!) comunicare! Te provocăm să stai de vorbă cu bunicii tăi, «să-i descoși», cum se spune prin popor, și să afli cât mai multe despre ce meșteșug știu ei să facă din copilărie. Ca un real «mini-reporter», îți vei lua notițe pe formularul de mai jos, iar dacă interviul tău va fi cel mai interesant vei putea câștiga un tur gratuit, alături de patru prieteni, cu mașinuța electrică în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Bonus: pentru părinții câștigătorului un abonament de familie cu acces gratuit în Muzeul ASTRA, valabil pentru un an de zile”, anunță reprezentanții muzeului.

Concursul este adresat copiilor din Sibiu cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani. Participanții trebuie să descarce formularul de concurs, să-l tipărească, să-l completeze și apoi să-l trimită scanat pe adresa de e-mail roberta.nicula@muzeulastra.com.

Informații suplimentare se pot obține la telefon 0756.085.780, de luni până vineri, între orele 10.00 și 16.00.

Răspunde