Etno Tehno Parc: bucurie pentru copii și părinți

Etno Tehno Parc: bucurie pentru copii și părinți

Muzeul ASTRA investește în viitor! Cel mai mare muzeu etnografic are acum și Platforma Educațională Etno Tehno Parc.

Este vorba despre o zonă dedicată activităților educaționale în aer liber, pentru care s-a intervenit peisagistic pe o suprafață de aproximativ 2.000 de metri pătrați.

Ciprian Anghel Ștefan, manager: „Este un loc unic de popas, unde vor fi montate diferite instalații de joacă. O să facem și o nouă punte înspre partea din spate a lacului, pentru activități de pescuit. Platforma Educațională Etno Tehno Parc a început să genereze și efecte economice și ne interesează să continue acest lucru. Noi, ca instituție de cultură, trebuie să fim sustenabili și profitabili, nu să fim o povară.”

Construcțiile propuse de o echipa de arhitecți și peisagiști, conexiunile dintre ele si accesibilizarea din diferite puncte din proximitate au costat circa 880.000 lei și sunt formate dintr-un turn inspirat de moara de vânt de la Beștepe – Tulcea, un pavilion multifuncțional și un pavilion de machete. O șură cu două grajduri si un șopru, alături de un amfiteatru, completează infrastructura platformei. Pasarela realizată între construcțiile multifunctionale, podețul de acces și amfiteatrul au costat 600.000 lei.

„Investiția în cultură înseamnă o investiție în educație”

Fondurile au fost asigurate de Consiliul Județean Sibiu. „Aici vin și revin oameni de la sute de kilometri distanță, fapt care confirmă aprecierea vizitatorilor pentru acest muzeu. Faptul că în Muzeul ASTRA a fost generat un astfel de proiect se înscrie în viziunea pe care Consiliul Județean o are în ceea ce privește cultura și educația. Investiția în cultură înseamnă o investiție în educație. Am ales să implicăm cât mai mult tinerii și copiii în activitățiile instituților culturale. Înțelegem cât de important este ca bazele care se pun în educația tinerilor să fie cele mai bune. Muzeul ASTRA vine astfel cu o completare a educației pe care tinerii o primesc pe băncile școlii. Mai mult, aici copiii învață să aprecieze mai mult valorile autentice din România”, a apreciat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, ieri, la inaugurarea oficială.

„Începând cu anul 2017, au fost demarate o serie de lucrări menite să dezvolte o nouă ofertă de vizitare și de proiecte cultural-educationale într-o zonă din afara circuitului expozitional. Accentul s-a pus pe spațiul aferent intrării dinspre grădina zoologică, unde existau o școală și două pavilioane care nu mai satisfaceau densitatea proiectelor educaționale. Noua platformă educațională Etno Tehno Parc va deservi și altor activități, cum ar fi conferințe, simpozioane, teambuilding-uri, chiar și Family Days pentru companii, dar și întâlniri de afaceri.Deja avem solicitări pentru astfel de evenimente”, a precizat Ioana Dan, șef serviciu Educație Muzeală. Interpretare Patrimoniu Muzeul ASTRA.

În anul 2021, 14.000 de copii au participat în programele educaționale pregătite de Muzeul ASTRA, în timp ce din luna iunie 2022 până în prezent, peste 4.000 de copii au beneficiat de toate activitățile din programul „Școala în satul tradițional”, derulat chiar în Platforma Educațională Etno Tehno Parc.

Răspunde