Cu artiști de pe trei continente, „Cântecele Munților” răsună în Sibiu!

Cu artiști de pe trei continente, „Cântecele Munților” răsună în Sibiu!

Cu dansuri şi cântece populare, cu obiceiuri şi preparate culinare vom sărbători cultura tradiţională din America, Asia şi Europa, la cel mai mare şi mai vechi festival de folclor al municipiului Sibiu: „Cântecele Munţilor”, organizat în 2-8 august de Consiliul Judeţean Sibiu şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu.

Peste 600 de artişti din Mexic, Turcia, Serbia, Bulgaria şi România îşi dau întâlnire la Festivalul Internaţional de Folclor „Cântecele Munţilor” de la Sibiu. Cea de-a 47-a ediţie a manifestării păstrează reţeta care a consacrat-o în spaţiul naţional şi internaţional, programând spectacole folclorice în aer liber, ateliere de dans, eveniment cu specific gastronomic şi parada portului popular.

După obicei, Junii Sibiului, gazdele festivalului, deschid „Cântecele Munţilor” cu o seară tradiţională românească, marţi, 2 august, ora 20, la Restaurant Cămara Boierului – Hotel Hilton.

Începând din 3 august, dimineţile sunt rezervate atelierelor de dans, desfăşurate în Muzeul ASTRA. De asemenea, pe parcursul manifestării, Muzeul în aer liber va găzdui reprezentaţii folclorice ale ansamblurilor invitate.

Seara, în centrul Sibiului spectacolul se încinge în diferite spaţii: pe bulevardul Nicolae Bălcescu are loc parada portului popular, vineri, 5 august, ora 18.00; Piaţa Mare răsună de cântec şi joc în 5, 6 şi 7 august, ora 19.00, la spectacolele extraordinare, în aer liber.

„Pentru mulţi dintre iubitorii de folclor, vara este sinonimă cu Festivalul ‘Cântecele Munţilor’, un proiect internaţional care s-a dezvoltat continuu, pe parcursul celor 47 de ediţii, prin eforturile multor generaţii de specialişti în domeniul culturii. Ne bucurăm că şi în acest an, la început de august, Sibiul va redeveni punctul central de întâlnire pentru cei care preţuiesc cultura tradiţională: artişti şi spectatori. Ca de fiecare dată, am pregătit un calendar intens de evenimente, de dimineaţa până seara”, declară Silvia Macrea, manager CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu şi directorul festivalului.

Răspunde