Evenimente

Concert extraordinar de orgă în Richiș

Satul sibian unde trăiesc cele mai multe etnii se mândrește din nou cu patrimoniul său remarcabil.

Peste câteva zile, la Richiș va avea loc un concert de orgă în scop caritabil: donațiile vor fi cheltuite exclusiv pentru întreținerea bisericii evanghelice a satului, ridicată în a doua jumătate a secolului al XIV-lea.

„Cum sună o orgă care are binișor peste 200 de ani? Vă spunem noi, este o senzație absolut incredibilă, dar mai bine hai la Richiș să auzi cu propriile urechi!
În data de 15 iulie (vineri), de la 17:30, Liv Mueller, organista Bisericii Evanghelice din Biertan și Richiș, ne oferă un concert extraordinar de orgă, în Richiș.
Orga în sine este o piesă deosebită – realizată în anul 1788, de Johannes Prause și restaurată (cel mai recent) în 2018, de o echipă formată din trei companii specializate: Hermann Binder din Sibiu, Martin Goetze & Dominic Gwynn LTD și Vox Humana. Acest lucru a fost posibil datorită unor donații generoase, în principal din partea Annei David, din comunitatea săsească din Richiș.
Intrarea este liberă, donațiile sunt binevenite – fondurile sunt utilizate exclusiv pentru întreținerea bisericii”, anunță organizatorii.

Răspunde