ComunitAria – pentru un stil de viață sănătos

ComunitAria – pentru un stil de viață sănătos

Sâmbătă, 23 iulie, sibienii sunt așteptați în număr cât mai mare la evenimentul „ComunitAria”.

Prin „ComunitAria”, ACS Aria pentru Sport promovează un stil de viață sănătos pentru oameni și planetă. punând accent pe sănătate, responsabilitate și siguranță.

„Conform unei statistici recente, 45% din accidentele cu bicicleta sunt cauzate de propriile erori, 18% de vehicule cu motor, 17% din cauza altor biciclete, 4% din cauza mașinilor parcate, 8% din cauza animalelor iar 8% din alte cauze. Asta înseamna că mai mult de jumătate din accidente se întâmplă din cauza manevrării incorecte a unei biciclete. Deci este mai mult decât necesară responsabilitatea în trafic pentru a te afla atât tu, cât si ceilalți în siguranță.

Mersul pe bicicletă este sănătos atât pentru noi si cei din jur, cât și pentru planeta noastră. Mersul pe bicicletă îți face organismul să elibereze endorfine care sunt hormonii fericirii, iar astfel scade riscul apariției unor boli de natura psihologică. Ajută și la calmarea sau chiar ameliorarea durerilor de spate, cap, picioare etc.

Un raport recent, publicat de Universitatea Davis din California, conține dovezi importante în sprijinul folosirii bicicletei ca mijloc de transport principal, în locul mașinii. Simplul fapt că mergi cu bicicleta la muncă, la piață, sau pentru a te întălni cu prietenii la cină poate schimba lumea.
Cercetările făcute realizării raportului au dus la concluzia că folosirea bicicletelor pe post de mijloc de transport poate genera oraselor de pretutindeni o economie estimată la 25 miliarde de dolari până în 2050 si poate reduce emisiile de CO2 cu 10%. Studiul susține creșterea utilizării de biciclete si biciclete electrice”, au menționat organizatorii.

Răspunde