Povestea fără sfârșit a lutului, care însoțește civilizația umană de-a lungul întregii noastre existențe, este pusă în scenă, în aceste zile, la Muzeul ASTRA.
Protagoniștii atelierului meșteșugăresc de olărit ”Ceramica de Cucuteni, dialog între tehnica arhaică și actualul procedeu” sunt soții Nicoleta și Ion Mitroi, din Teleorman, care realizează ceramică de inspiraţie neolitică, modelată manual, fără ajutorul roţii olarului, respectând tehnici de lucru arhaice.
Atelierul se desfășoară în curtea gospodăriei de olar din Săcel – Maramureş, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, între orele 10.00 și 18.00. Tot aici, soții Mitroi expun obiectele pe care le creează împreună sau alături de vizitatorii interesați să învețe olăritul.
“Fiecare obiect are povestea sa, fiind adevărate opere de artă, pictate în simboluri vii, cu conotații pline de mister. În astfel de ateliere interactive, vizitatorii Muzeului ASTRA pot să dea formă lutului, precum olarii din muzeu”, a precizat Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al Muzeului ASTRA.
Povestea lutului🎞 Ceramica de Cucuteni. Dialog între tehnica arhaică și procedeele moderne, realizat de meșterii Nicoleta și Ion Mitroi!
#mestesuguri #olarit #ceramica #MuzeulAstra #pehartaturistului #animaastra
Posted by Strada Cetății on Sunday, July 31, 2022
Evenimentul face parte din proiectul “Animă ASTRA!”, cofinanțat de Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2022.