Evenimente

Cartierele Gușterița și Reșița, mai aproape de centru

Primarul Astrid Fodor a semnat, ieri, contractul pentru modernizarea și extinderea străzii Viitorului, pe sectorul cuprins între str. Târgu Fânului și str. Moara de Scoarță, cu asocierea SC Geiger Transilvania SRL & SC GG Tehnic Proiect SRL.

“Optimizăm acest tronson pentru ca șoferii să îl aleagă ca alternativă la podul Gării, în contextul în care zona Reșița – Gușterița – Lazaret s-a dezvoltat imobiliar foarte mult, crescând numărul de locuitori și, deci, și valorile de trafic”, a precizat Fodor.

În primele 4 luni se va realiza proiectul tehnic și se vor obține toate avizele necesare, iar în următoarele 10 luni se vor executa lucrările propriu-zise, acestea având un grad ridicat de complexitate și dificultate, dat fiind faptul că implică intervenții atât în zona căii ferate, cât și în zona de mal a Cibinului. Lucrările constau în:

  • coborârea nivelului drumului în zona de sub podul CFR pentru a elimina interdicția de tranzitare a acestui punct pentru autovehiculele cu o înălțime mai mare;
  • lărgirea carosabilului în zona podului CFR la 2 benzi, pentru a elimina obligația circulației alternative; pentru aceasta va fi necesară execuția unor lucrări de fundare în taluzul râului Cibin, precum și consolidarea și sprijinirea terasamentului nou al drumului;
  • modernizarea infrastructurii drumului pe tronsonul menționat;
  • crearea de trotuare în zonele în care lățimea nu permitea înainte amenajarea lor;
  • modernizarea sistemului de iluminat public din zonă;
  • modernizarea sistemului de preluare a apelor pluviale;
  • înlocuirea parapeților dinspre râul Cibin.

Valoarea indicatorilor tehnico-economici se ridică la 11,7 milioane de lei, investiția urmând să fie cofinanțată prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny.

Răspunde