„Bundás kenyér“ este un mic dejun hazliu! De ce hazliu? „Pentru că, în traducere literală, înseamnă ‘pâine îmblănită’. Pâinea cu ou, căci despre ea este vorba, un preparat simplu și hrănitor“, ne lămurește Chef Bogdan Corduneanu.
Poate că vă amintește mai degrabă de copilărie, dar nimic nu vă împiedică să vă bucurați de el în orice zi, mai ales dacă aveți prin casă niște pâine ceva mai uscată și ați vrea totuși să o folosiți. „Acest delicios preparat este servit de către toate categoriile de oameni, indiferent de vârstă, ajungând să fie listat în meniurile restaurantelor din Banat și Ardeal”, adaugă bucătarul bănățean, pe care l-am rugat să ne împărtășească rețeta.
Avem nevoie de:
- 4 ouă
- 100 ml de lapte
- 300 ml de ulei
- 0,05 g sare
- 0,05 g piper
- felii de pâine (de preferat să nu fie proaspete)
Așadar, să ne punem pe gătit!
Punem o tigaie la încins cu ulei. Batem ouăle bine, cu sare, lapte și piper. Pe rând, trecem feliile de pâine prin ou și apoi le așezăm în tigaie. Le întoarcem pe fiecare parte, să devină aurii. Se pot servi cu brânză sărată, salată de crudități sau chiar cu miere.
Poftă bună!