Aventură muzicală în sudul Transilvaniei

Aventură muzicală în sudul Transilvaniei

În perioada 25 iulie – 7 august, va avea loc ediţia cu numărul XX a Festivalului ICon Arts Transilvania, ce va cuprinde 16 evenimente în Sibiu și alte nouă localităţi din împrejurimi.

Concerte imersive de muzică de cameră, arii şi duete de operă, jazz, muzică nouă se vor desfăşura aproape în fiecare zi, la orele apusului, în grădini baroce şi biserici fortificate ce împânzesc judeţul Sibiu. Intrarea va fi liberă la majoritatea evenimentelor, prin rezervare la adresa reservations@iconarts.ro.

La ediţia de anul acesta vor concerta artişti cu o valoroasă reputaţie internaţională, din Belgia, Elveţia, Germania, Marea Britanie, alături de artişti apreciaţi pe marile scene din România. Aceştia vor susţine, de asemenea, o serie amplă de masterclass-uri pentru tinerele talente ale muzicii clasice şi de jazz, în continarea misiunii ICon Arts de a susţine scena tânără din România.Vârfurile generaţiei 2022 vor primi şi anul acesta noi oportunităţi de afirmare în cadrul proiectelor UCIMR şi ale partenerilor săi culturali.

Muzica bisericilor

Principala noutate a Academiei ICon Arts este fondarea a trei rezidenţe artistice în domeniul jazz-ului, muzicii de cameră şi compoziţiei muzicale. Cu acest prilej, în cadrul proiectului Rezidenţa Transilvanica, va fi construită o rută culturală între bisericile fortificate din Buneşti, Biertan, Copşa Mare, Cund, Cloaşterf şi Mălâncrav. Compozitori din România, Elveţia, Polonia, China, Irlanda, SUA vor transpune povestea celor șase fortificaţii în miniaturi muzicale pe care turiştii le pot asculta chiar în incinta spaţiilor pentru care au fost create, începând cu luna noiembrie 2022. Ansamblul de percuţie ICon Arts va susţine două concerte în avanpremiera acestui proiect, alături de solişti invitaţi, în perioada septembrie – noiembrie.

Răspunde