Atelier de ceramică neolitică

Atelier de ceramică neolitică

Într-o săptămână dedicată lutului, ceramicii și olăritului, Muzeul ASTRA le propune turiștilor un atelier meșteșugăresc de olărit.

Evenimentul ”Ceramica de Cucuteni, dialog între tehnica arhaică și actualul procedeu” are loc zilnic, până pe 31 iulie, între orele 10:00 și 18:00, în curtea gospodăriei din Săcel de la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Ceramiștii Nicoleta și Ion Mitroi din Teleorman au revenit în Muzeul ASTRA pentru a familiariza vizitatorii cu secretele modelării lutului după tehnici arhaice. Cei doi meșteri realizează ceramică în stil neolitic, inspirată din arta vechilor civilizații care s-au dezvoltat pe actualul teritoriu al României în timpuri străvechi. Fiecare obiect are povestea sa, fiind adevărate opere de artă, pictate în simboluri vii, cu conotații pline de mister. În astfel de ateliere interactive, vizitatorii Muzeului ASTRA pot să dea formă lutului, precum olarii din muzeu.

Evenimentul face parte din proiectul „Animă ASTRA!”, cofinanțat de Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2022.

Răspunde