Asociația Maghiarilor din Sibiu „creează cu adevărat punți și construiește relații între instituții”

Asociația Maghiarilor din Sibiu „creează cu adevărat punți și construiește relații între instituții”

Zilele Hungarikum sunt tot mai bogate în fiecare an, cu un public tot mai numeros și din ce în ce mai mulți participanți.

„Este o mare plăcere pentru noi să vedem că tot mai multe instituții se implică și devin parteneri ai acestui eveniment. Astfel, asociația noastră este demnă de numele său („hid” înseamnă „punte” – n.red.) și creează cu adevărat punți și construiește relații între instituții. Muzeul în aer liber ASTRA este un exemplu excelent în acest sens, găzduind Zilele Hungarikum pentru al treisprezecelea an consecutiv și suntem onorați că se bucură să le organizeze în fiecare an. Le mulțumim!”, a spus Serfőző Levente, președintele Asociației HID – Centrul Cultural Maghiar din Sibiu și vicepreședinte al Societății Maghiare de Cultură din Transilvania, în deschiderea celei de-a 13-a ediție a Zilelor Hungarikum.

Coordonatorul Zilelor Hungarikum a mai subliniat că evenimentul a crescut organic, devenind mai bogat în fiecare an, cu tot mai multe persoane interesate și cu din ce în ce mai mulți participanți. După discursul de deschidere, i-a fost alături directorul Muzeului în aer liber, Lucian Robu, pentru a-i vizita și saluta pe cei peste 50 de artizani, meșteșugari și producători participanți la târg. Directorul instituției a subliniat că și la ediția din acest an se va continua să se creeze lucruri fantastice prin activități interactive, toate acestea făcând parte din patrimoniul meșteșugăresc maghiar, păstrând vii tradițiile culturii maghiare.

Răspunde