Anca Milea și „Nostalgia sintezei”

Anca Milea și „Nostalgia sintezei”

O nouă expoziție de pictură se prezintă publicului larg pe simezele Bibliotecii ASTRA.

Cele peste 50 de lucrări abstracte nonfigurative aparțin artistei Anca Milea din Sibiu și sunt realizate în culori acrilice, utilizând tehnică mixtă.

„În urmă cu doi ani, intrând în pandemie, vorbeam despre restricțiile apăsătoare pe care trebuia să le suportăm și spuneam că totuși nu trebuie să ratăm întâlnirea cu lumea noastră interioară, cea a trăirilor sufletești, a explorării imaginației, dorințelor și viselor proprii, mai ales în cazul celor talentați, a filonului artistic. Lucrările prezentate explorează concretul, ajungând la esența sintetică a ideilor, culorilor și formei. Dar să nu teoretizăm în pictură, muzică… O lucrare îți place sau nu, te emoționează, îți amintește de un moment fericit sau te incită la studiu și contemplare. Iubiți arta, muzica, frumosul, citiți, scrieți, ascultați muzică și veți fi fericiți! Într-un templu al cuvântului, Biblioteca ASTRA, vă invităm la o călătorie a culorii și bucuriei formei!”, transmite Anca Milea.

Vernisajul expoziției „Nostalgia sintezei” va avea loc luni, 11 iulie, de la ora 16:00, în foaierul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (str. George Barițiu, nr. 7, parter), cu participarea criticului de artă Rodica Pascu. Lucrările expuse vor putea fi admirate până în data 18 iulie.

Răspunde