Ziua fotografiei de natură © Anii Drumeției

Ziua fotografiei de natură

Una dintre cele mai bune modalităţi de a vă bucura de natură şi de a-i înţelege frumuseţea captivantă este prin intermediul aparatului de fotografiat.

Acesta poate surprinde, ca prin minune, în cele mai mici detalii, instantanee unice din lumea naturală, în permanentă mişcare şi schimbare. Apariţia unui animal sălbatic temător, o clipă în care o pasăre poposeşte pe o ramură, un curcubeu efemer, o picătură de rouă pe o floare, un peisaj de poveste, un răsărit peste mare ori un fulger, toate acestea sunt exemple bune de momente pe care natura ni le oferă pentru un timp foarte scurt şi care merită imortalizate pentru totdeauna.

Ziua fotografiei de natură (Nature Photography Day) a fost înfiinţată în 1994 de către Asociaţia pentru Fotografia de Natură din America de Nord (NANPA), pentru a încuraja cunoaşterea naturii prin obiectivul aparatelor de fotografiat, dar şi pentru a creşte nivelul de conştientizare asupra importanţei protejării subiectului fotografiei, fie că este vorba despre un peisaj, fie o plantă sau un animal.

Potrivit daysoftheyear.com, există posibilităţi nelimitate în fotografia de natură, de la fotografia standard la cea macro, aceasta din urmă oferind ocazia de a surprinde toate cele mai mici detalii lumea naturală în care trăim. „Vizitează parcul din orașul tău și descoperă frumusețea acestui cadru natural sau aruncă o privire în grădina ta, la lumea minusculă a insectelor și florilor. Natura poate fi găsită oriunde, chiar și în crăpăturile trotuarului! De fapt, ai putea încerca să faci câte o fotografie pe zi, timp de un an. Ieși din casă și bucură-te cât mai mult de lumea din jurul tău. Ia-ți aparatul foto cu tine, experimentează natura din diferite puncte de vedere. Fotografia de natură este o artă frumoasă, care ne aduce mai aproape de lumea în care trăim, iar observarea naturii prin obiectivul foto ne ajută să apreciem mai mult fiecare zi”, scrie sursa citată.

Răspunde