Veteranii Junii Sibiului poartă folclorul românesc în Elada

Veteranii Junii Sibiului poartă folclorul românesc în Elada

Frumusețea și diversitatea tradițiilor din județul Sibiu sunt prezentate de Veteranii Junii Sibiului la Festivalul Internaţional de Muzică şi Folclor „Paralia Fest”.

În perioada 7-14 iunie, Ansamblul Folcloric „Veteranii Junii Sibiului” participă la cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internaţional de Muzică şi Folclor din Grecia, intitulat „Paralia Fest”. Demonstrând că pasiunea pentru jocul popular românesc şi prețuirea pentru tradiţii rămân vii indiferent de vârstă, Veteranii Junii Sibiului sunt ambasadori culturali ai Sibiului; astfel, dansuri specifice zonelor etnofolclorice ale județului vor fi prezentate în cadrul activităţilor organizate în festival: parada portului popular, spectacole folclorice și seri culinare internaționale.

Ansamblul Folcloric „Veteranii Junii Sibiului” este constituit din dansatori seniori, care au activat în urmă cu zeci de ani în primele generaţii ale Junilor Sibiului și nu au renunțat la joc, chiar dacă au înaintat în vârstă. De-a lungul anilor, Veteranii Junii Sibiului au purtat mesajul culturii tradiţionale la diferite manifestări din România, Grecia, Bulgaria și Germania.

„Paralia Fest” este organizat de World Festival Association în colaborare cu municipalitatea din Paralia Katerini. La ediția din acest an sunt așteptați aproximativ 400 de artiști din diverse țări ale Uniunii Europene.

Răspunde