Vacanța de vară începe cu teatru pentru copii la Sibiu

Vacanța de vară începe cu teatru pentru copii la Sibiu

Copiii își încep vacanța de vară cu două dintre cele mai apreciate spectacole din ultimul sezon teatral de la Sibiu. Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă spectacolele „Harap Alb” și „Vaca Rosalinda”.

Distins cu premiile pentru regie și reteatralizarea unui text clasic în cadrul Festivalului Internațional „ImPuls” de la București, dar și premiul pentru cea mai bună scenografie în cadrul Festivalului Internațional de Animație „Gulliver” din Galați, spectacolul „Harap Alb” în regia lui Gavriil Pinte va fi prezentat sâmbătă, 11 iunie, de la orele 11:00 și 18:00, și duminică, 12 iunie, de la ora 11:00.

„Harap Alb” este povestea maturizării unui băiat în timpul unei călătorii iniţiatice în care învaţă să-şi facă prieteni, să găsească soluţii pentru situaţii complicate, să aibă încredere în oameni şi să deosebească binele de rău. La finalul acestui drum, Harap Alb merită răsplata pentru că a fost curajos, şi-a folosit inteligenţa şi şi-a exersat bunătatea. Spectacolul lui Gavriil Pinte vizualizează povestea aşa cum a fost ea scrisă de Ion Creangă: personajele sunt create din hârtie şi lemn, schimbările de decor şi costume se fac la vedere, sub ochii copiilor, iar povestea scrisă iese din carte şi prinde viaţă pe scenă. Decorurile și costumele pentru acest spectacol poartă semnătura scenografului Roxana Ionescu, iar din distribuția spectacolului fac parte actorii și actrițele Lucia Barbu, Mircea Corcoveanu, Eleonora Coșuleț, Daniela Dragomir, Jenő Major, Gabriela Mitrea, Raluca Pavel, Angela Páskuy și Adrian Prohaska. Spectacolul are o durată de aproximativ o oră și nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 5 ani.

Următorul weekend din vacanța de vară deschide cortina spre un maraton muzical pentru copii, alături de actorii Eliza Păuna, Claudiu Fălămaș, Raluca Răduca, Paul Bondane și Anton Balint în spectacolul „Vaca Rosalinda”. Cele trei reprezentații vor avea loc sâmbătă, 18 iunie, de la orele 11:00 și 18:00, și duminică, 19 iunie, de la ora 11:00.

Antrenant și muzical, spectacolul de la Sibiu este o joacă hazlie ce se construiește ca o călătorie în lumea animalelor și o pledoarie pentru respect și acceptare. Rosalinda este o vacă specială și încântătoare, dar foarte enervantă prin atitudinea sa critică și exasperantă. Viața la fermă devine insuportabilă, iar țăranul decide să își trimită vaca departe de casă. Doar că liniștea acestora este din nou tulburată după ce în ogradă apar animale sălbatice ce au fugit să se ascundă de Vaca Rosalinda trimisă cu trenul în Africa. În încercarea de a-și reconstrui locul pașnic, fiecare animal își cântă povestea într-o înlănțuire ce va face deliciul publicului, indiferent de vârstă. Actorii Teatrului „Gong” au creat un adevărat laborator muzical, experimentând narațiuni performative pline de energie. Aceștia cântă la chitară, cajon, clapă, tobe, trompetă, djembe, fluier, tamburină, drâmbă, maracas, clopote tubulare și cabasa, conturând un spectacol inventiv și eclectic. „Vaca Rosalinda – o fabulă muzicală” are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani.

Prețul unui bilet la oricare din reprezentații este de 12 lei, tarif flexibil.

Răspunde