Tocăniță din carne de porc cu muștar

Tocăniță din carne de porc cu muștar

Meșterii olari sunt și maeștri bucătari, fiindcă știu toate tainele oalelor pe care le făuresc, iar muzeograful Karla Roșca Szente de la Muzeul ASTRA a strâns într-o carte de colecție câteva rețete savuroase.

Începem weekend-ul, așadar, cu o rețetă tradițională maghiară, culeasă în 2013, de la Farkas Gábor şi Anikó din Mezőmegyer – Ungaria.

Tocăniță din carne de porc cu muștar

(Mustáros pecsenye bográcsban)

Ingrediente:

  • 800 g pulpă de porc
  • 2 cepe
  • 200 grame ciuperci
  • 200 ml vin roşu sec
  • 200 ml smântână
  • untură
  • făină
  • muştar
  • măghiran
  • cimbrişor
  • busuioc
  • sare
  • piper negru

Mod de preparare:

  1. Ceapa, tăiată în rondele, se călește la foc mic, în untură.
  2. Se adaugă carnea condimentată cu măghiran, cimbrișor, busuioc, piper negru și sare. Se lasă la fiert, acoperite, pentru 6-8 minute.
  3. După ce carnea s-a înmuiat bine, se adaugă ciupercile tăiate în felii subțiri și vinul roșu.
  4. Separat, se prepară dresătura: se amestecă smântâna cu câteva linguri de muștar și faină. Se toarnă peste carne și se mai lasă totul la fiert câteva clocote.

Răspunde