Teatrul de Balet Sibiu, invitat la Festivalul Internațional Izmir

Teatrul de Balet Sibiu, invitat la Festivalul Internațional Izmir

Teatrul de Balet Sibiu prezintă miercuri, 15 iunie, de la ora 21:00, spectacolul „Dama cu camelii”, coregrafia Mehmet Balkan, în cadrul celei de-a 35-a ediții a Festivalului Internațional Izmir, aceasta fiind prima prezență a baletului sibian pe o scenă în Turcia.

Orchestra Simfonică de Stat Izmir, Orchestra Filarmonicii Tekfen, Martha Graham Dance Theatre sunt parte dintre invitații acestei ediții a festivalului.

Ovidiu Dragoman, manager TBS: „Ne bucurăm și ne onorează că cea mai nouă producție a noastră, baletul neoclasic „Dama cu camelii”, realizată de coregraful de origine turcă Mehmet Balkan, a fost selectată pentru ediția din acest an a Festivalului Internațional Izmir. Spectacolul a fost foarte bine primit de publicul din Sibiu și va putea fi revăzut, în stagiunea 2022 – 2023, care va începe în luna septembrie, alături de alte titluri din repertoriul nostru, dar și de două noi producții, pentru care dansatorii repeta în lunile iunie și iulie.” 

Festivalul Internațional de la Izmir este organizat de 35 de ani în orașul Izmir, pe Coasta Mării Egee, un oraș vechi de 8000 de ani, considerat leagănul civilizației, locul de naștere al poetului Homer și al filosofului Heraclit. Organizat de către Fundația Izmir pentru Artă, Cultură și Educație, Festivalul Internațional Izmir este unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale Turciei. Fiecare ediție oferă publicului un program divers de evenimente, producțiile de balet, operă, muzică și teatru incluse în program fiind atât din registrul clasic, dar și din cel tradițional și contemporan. Printre artiștii care au performat pe scenele festivalului de-a lungul celor 35 de ani, se numără: „White Oak Dance Project” Baryshnikov Productions, Béjart Ballet Lausanne, Martha Graham Dance Company, New York City Ballet, Netherlands Dance Theatre, Maurice Bejart Tokyo Ballet, Orchestra Filarmonicii Paris, dirijată de Rafael Fruhbeck de Burgos, Orchestra Filarmonicii din Viena, dirijată de Ola Rudner, Filarmonica din Berlin, dirijată de Sir Simon Rattle etc.

Răspunde