Târg de produse tradiționale maghiare la cea de-a 13-a ediție a Zilelor Hungarikum

Târg de produse tradiționale maghiare la cea de-a 13-a ediție a Zilelor Hungarikum

Între 1 și 3 iulie, descoperă gusturile și produsele maghiare la Muzeul ASTRA!

Zilele Hungarikum de la Sibiu sunt cel mai cunoscut eveniment cu specific maghiar din regiune. Evenimentul va avea loc în frumosul Muzeu în aer liber ASTRA, unde vizitatorii vor putea alege dintr-o selecție de produse și delicatese tradiționale maghiare în cadrul târgului care se va desfășura între 1 și 3 iulie.

La Zilele Hungarikum de la Sibiu vor fi prezenți peste 50 de meșteșugari și producători din județele Sibiu, Sălaj, Covasna, Mureș, Harghita, Cluj, Bihor și Bistrița-Năsăud, dar și din Ungaria.

Printre produsele tradiționale se vor număra mierea și produsele apicole, lavanda și diverse plante aromatice, celebrul cozonac kürtőskalács, dar și alte dulciuri cu specific maghiar, brânzeturi artizanale delicioase, băuturi, îmbrăcăminte tradițională, accesorii, cosmetice sau obiecte din ceramică. Pe lângă delicatesele tradiționale maghiare, vizitatorii vor putea degusta pălincă, bere artizanală și vinuri.

Târgul va fi deschis zilnic între orele 10.00 și 20.00. De asemenea, doritorii vor putea lua parte la demonstraţii și ateliere meşteşugăreşti, cum ar fi împletirea firelor de paie, tricotarea, croșetarea, sculptura în lemn sau forjarea fierului.

Cea de-a 13-a ediție a Zilelor Hungarikum de la Sibiu, festivalul de prezentare a patrimoniului cultural maghiar, se va concentra și în acest an pe tradiții, pe reprezentarea maghiară autentică și pe gastronomie. Concursul de gătit va fi însoțit de târg, programe pentru copii, spectacole cultural-artistice, muzică și dans – o adevărată atmosferă de sărbătoare.

Zilele Hungarikum sunt organizate de Asociaţia HÍD – Centrul Cultural Maghiar din Sibiu și Muzeul ASTRA.

Finanțatori: Primăria municipiului Sibiu, Fundația „Bethlen Gábor” din Ungaria, Fundația UDMR – Communitas, Fondul Național de Cooperare al prim-ministrului Ungariei, Consiliul Judeţean Covasna, Centrul de Cultură al judeţului Covasna, Institutul „Liszt” din Sfântu Gheorghe, Societatea Maghiară de Cultură din Transilvania.

Răspunde