România are de învățat de la Sibiu. Muzeul ASTRA, “un model de business cultural și turistic”

România are de învățat de la Sibiu. Muzeul ASTRA, “un model de business cultural și turistic”

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, s-a întâlnit astăzi, la Sibiu, cu președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, deputatul Christine Tellmann, reprezentanți ai mediului de afaceri, practicieni în domeniul turismului și primari.

Discuțiile desfășurate la Muzeul ASTRA s-au axat pe aspecte importante privind pachetul de programe pregătite și derulate de ministerul de resort, finanțarea acestora, promovarea și dezvoltarea sustenabilă a turismului și implicit a mediului de afaceri din județul Sibiu.

”Valorific prezența dvs. la Sibiu ca să pledez în direcția stabilirii la Sibiu a Organizației de Management al Destinației pentru Regiunea Centru și ne asumăm să găzduim acest organism care este un jalon important prevăzut în Planul Național de Redresare și Reziliență. Pe de altă parte, apreciez că strategia Ministerului are o prioritizare în ceea ce privește turismul balnear și vă aduc în atenție proiectul depus de Primăria Bazna care nu a primit finanțare deocamdată, dar sperăm ca Guvernul României să aloce fonduri mai generoase pentru acest domeniu”, a precizat Cîmpean.

De asemenea, președintele CJ Sibiu i-a sugerat ministrului să se consulte și cu autoritățile locale atunci când se fac pregătiri pentru participarea la târguri de turism. Prin instituțiile pe care le coordonează, acestea pot aduce plus valoare promovării României, a apreciat Cîmpean oferind exemplul județului Sibiu care poate să sprijine aceste târguri cu expertiza recunoscută în management cultural a Complexului Național Muzeal ASTRA Sibiu.

Vizitat s-a încheiat cu un tur în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, care este ”un model de business cultural și turistic”, așa cum l-a prezentat președintele Daniela Cîmpean.

Răspunde