Rășinari, pe locul I

Rășinari, pe locul I

Comuna Rășinari a câștigat competiția „Best Tourism Villages”.

Concursul a fost lansat de Organizația Mondială a Turismului și desfășurat în România prin Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

„La concurs s-au inscris șase localități, din care trei au fost selectate pentru etapa internațională, respectiv Biertan și Rășinari din județul Sibiu, respectiv Ciocănești din județul Suceava”, au precizat reprezentanții Primăriei Rășinari.

În urma evaluării derulate la nivel național, comuna Rășinari a obținut locul I, cu 141,33 puncte din totalul de 150.

Iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Turismului este dedicată recunoaşterii satelor care sunt exemple remarcabile de destinaţii turistice rurale.

În prima etapă a concursului, candidaturile au fost evaluate de specialiştii din cadrul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, pe baza informaţiilor transmise de aplicanţi. Ulterior, au fost efectuate verificările pe teren, iar în încheierea procesului s-a stabilit un punctaj pentru fiecare sat care a intrat în competiţie. Cele 9 criterii de selecție furnizate de organizator, pe baza cărora s-au întocmit punctajele finale, fac referire la resursele culturale și naturale, promovarea și conservarea resurselor culturale, durabilitatea economică, durabilitatea socială, dezvoltarea mediului, dezvoltarea turismului și integrarea lanțului valoric, guvernanța și prioritizarea turismului, infrastructura și conectivitata, sănătatea, siguranța și securitata. Suplimentar, au fost notate și fotografiile și videoclipurile de prezentare a destinațiilor.

Primele trei clasate urmează să fie propunerile României pentru concursul derulat la nivel nivel mondial, ale cărui rezultate vor fi anunțate în luna decembrie 2022.

“Satele noastre sunt adevărați ambasadori ai turismului românesc! În acest an, Rășinari, Biertan și Ciocănești, datorită unor astfel de instrumente de promovare internațională, au o nouă ocazie să devină cunoscute în întreaga lume și, mai mult, să se regăsească în oferta multor agenții de turism internaționale. MAT le va fi alături și în etapa mondială a concursului! Felicitări tuturor satelor candidate!”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului.

Răspunde