OPEN CALL. Atelier coordonat de artiști din Portugalia

OPEN CALL. Atelier coordonat de artiști din Portugalia

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu anunță lansarea unei selecții pentru participarea la un atelier coordonat de șase artiști din Portugalia în perioada 16 – 20 iunie.

Atelierul este destinat femeilor cu vârsta de peste 18 ani, cu sau fără experiență în teatru sau artele spectacolului. Evenimentul este o pregătire pentru spectacolul SET THE TABLE, care este creat în cadrul unui proiect european la care TNRS este partener, Be SpectACTive!, cofinanțat de Uniunea Europeană – Programul Europa Creativă și Guvernul Portugaliei – Programul Garantir Cultura. Causas Comuns este sponsorizat de Guvernul Portugaliei – Ministerul Patrimoniului/Direcția Generală de Arte.

Atelierul este deschis tuturor persoanelor, indiferent de naționalitate, profesie, religie, ocupație, etnie și celor cu sau fără dizabilități.

„Un grup de femei se adună pentru a pregăti masa împreună, pentru a construi o masă și pentru a crea imaginea unei întâlniri la o masă. Fiecare masă este o piesă a unui puzzle cu diferite povești nespuse și cuvinte cu însemnătate diferită, precum: foame, casă, întâlnire, muncă, intimitate, putere, viitor și multe altele. Câte povești poate să conțină modul prin care un corp se structurează, sau este structurat, în ceea ce privește senzația de foame? O masă este un corp organic. O piesă de mobilier mutantă. Un OZN pe covorul sufrageriei. Când ne  împărtășim poveștile,  percepem punctele forte și slăbiciunile noastre, bucuriile și vulnerabilitățile, problemele mari și mici pe care la întâlnim în viața de zi cu zi. Simțim că suntem în contact cu noi înșine într-un mod profund. Aceasta este o experiență încurajatoare pentru noi toți”, se menționează în invitația pentru atelier.

Unele dintre aceste povești vor face parte dintr-un spectacol și un documentar prezentate la Lisabona în septembrie 2022, interpretate de către echipa portugheză și chiar de unele dintre femeile întâlnite în cadrul atelierelor.

Persoanele interesate se pot  înscrie completând un formular Google.

Termenul limită pentru înscriere este 12 iunie, iar participanții selectați de echipă vor fi contactați pe email, cu mai multe detalii despre workshop, în data de 14 iunie.

Acest atelier s-a desfășurat deja în Croația și Portugalia, iar după România, va urma în Belgia.

Răspunde