Oaspete de seamă

Oaspete de seamă

Ambasadorul Israelului a revenit la Muzeul în aer liber, unul dintre locurile sale preferate din Sibiu.

E.S. David Saranga a ales Muzeul ASTRA pentru a petrece câteva ore de relaxare, într-o vizită particulară.

Ieri, diplomatul israelian și partenera sa au parcurs la pas aleile din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, împreună cu managerul instituției, Ciprian Anghel Ștefan, și directorul general adjunct Ovidiu Baron, au admirat câteva gospodării tradiționale, s-au fotografiat cu dansatorii din Frâncești și au ciocnit un „ștampăl” cu turiștii la Târgul de țară.

Oaspeții Muzeului ASTRA s-au bucurat, ieri, de un eveniment ajuns la cea de a doua ediție, care pune în valoare tradițiile din zona de sud a țării: „Joc și bucate oltenești”. În gospodăriile cu specific oltenesc – Stolojani, Târgu Cărbunești, Horezu și Bălănești – și la Târgul de țară, Călușarii din Frâncești – Vâlcea au prezentat scenarii interactive de dans și interpretare instrumentală, iar gospodinele din Cernișoara, județul Vâlcea, au gătit și i-au ospătat pe turiști cu mălai dospit, gogoși cu lapte acru, ciorbă de găină cu zdrențe, varză cu carne de la untură și umplutură oltenească. De asemenea, la Târgul de țară a fost amenajată o expoziție cu instrumentar specific culesului din natură, precum și plante și ciuperci valorificate gastronomic și medicinal în Oltenia de sub munte.

Încă de la prima sa vizită oficială, în urmă cu un an, ambasadorul David Saranga s-a declarat un prieten al Sibiului, iar ambasada și muzeul cooperează pe mai multe direcții legate de turismul cultural.

Răspunde