Klaus Iohannis: FITS 2022, „o emoționantă pledoarie pentru libertate, solidaritate și pace”

Klaus Iohannis: FITS 2022, „o emoționantă pledoarie pentru libertate, solidaritate și pace”

Prin intermediul teatrului, publicul FITS 2022 va simţi, o dată în plus, căldura şi speranţa care izvorăsc din iubirea, cunoaşterea şi apropierea dintre oameni, a apreciat președintele Klaus Iohannis, sub patronajul căruia începe astăzi Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

„Am acordat Înaltul Patronaj ediţiei 2022 a Festivalului Internaţional de Teatru Sibiu având convingerea că organizatorii şi artiştii implicaţi vor demonstra cât de relevante sunt marile valori umaniste pe care istoria noastră europeană ni le-a lăsat moştenire, într-un context grav și complicat precum cel pe care îl traversăm astăzi.

În Sibiu – vechiul Hermannstadt, se va ridica din nou cetatea modernă, efemeră, dar atât de puternică a frumuseţii şi relevanţei artei teatrale. Scena Festivalului va fi, ca şi în ediţiile anterioare, larg deschisă diversităţii identităţilor culturale care fac lumea în care trăim atât de bogată! În plus, FITS 2022 va celebra în acest an parteneriatul dintre România şi Germania, un reper major al parcursului european al ţării noastre în ultimii 30 de ani, dar şi o punte culturală importantă spre afirmarea mondială a patrimoniului nostru comun.

Îi invit la Festival pe toţi cei care cred în forţa artei şi în rolul fundamental al acesteia în împlinirea umană. Cred în viitorul pe care omul creator îl poate oferi societăţii! Văd în Sibiul Festivalului Internaţional de Teatru dovada viabilităţii dezvoltării oricărei comunităţi atunci când ea sprijină artiştii şi mizează pe valorificarea culturii.

Prin intermediul teatrului, publicul FITS 2022 va simţi, o dată în plus, căldura şi speranţa care izvorăsc din iubirea, cunoaşterea şi apropierea dintre oameni. Sunt încredinţat că Festivalul ne va prilejui o emoţionantă pledoarie pentru libertate, solidaritate şi pace!”

Răspunde