Învățătorul de la țară și diafilmele copilăriei

Învățătorul de la țară și diafilmele copilăriei

Undeva, în Sibiu, există o școală unde copiii vin cu plăcere, chiar și în vacanță. Părinții și chiar bunicii lor sunt bineveniți în această școală veche de peste 100 de ani, pe care o puteți găsi la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Școala din Ticera, strămutată la Muzeul ASTRA din județul Hunedoara, face parte din platforma educațională amenajată în zona Etno Tehno Parc, la intrarea dinspre Zoo. Mai multe amănunte ne povestește „învățătorul rural”, adică muzeograful Adrian Alexe:

Mereu animat cu spectacole de teatru sau muzică, ateliere meșteșugărești, jocuri ale copilăriei și întreceri sportive, Etno Tehno Parc îi așteaptă pe cei mici și în acest sfârșit de săptămână, iar la Școala din Ticera merită, cu siguranță, să vă opriți pentru a revedea câteva dintre diafilmele copilăriei. „Învățătoru’ cu diafilme revine la Muzeul ASTRA! De Ziua Universală a IEI, ediția a IX-a, sâmbătă, 25 iunie, la Școala din Ticera, în sala de clasă, reluăm animația culturală ‘învățătorul rural’ și proiecțiile de diafilme axate pe… ce credeați? Ziua Iei, evident! Între orele 10-15, ‘învățătorul’ va ajuta vizitatorii să descopere ia ilustrată în manualele vechi din colecția Muzeului nostru și nu numai. Nu vă va asculta și nu vă va pedepsi, ca pe ‘vremuri’, dar dacă sunteți cuminți, veți primi copii după hărți și pagini din manuale aflate în colecțiile muzeului, ca suvenir. Între orele 15-18, în aceeași locație, îi așteptăm pe copii și părinți la proiecții de diafilme în care apare ia. O să proiectăm ‘blockbustere’ ca: ‘Inul și cămeșa’, ‘Amintiri din copilărie’, ‘Iedul cu trei capre’, ‘Isprăvile lui Păcală’, ‘Fata babei și fata moșului’. Așadar, ne vedem la diafilm?” este invitația lansată de cei de la Muzeul ASTRA.

Răspunde