Inspirație și ambiție

Inspirație și ambiție

Sala expozițională a Primăriei Sibiu găzduiește expoziția „Frau Architekt”, organizată de Uniunea Arhitecților din România în colaborare cu Muzeul German de Arhitectură.

Aceasta prezintă câteva dintre femeile arhitect din România și Germania care s-au remarcat prin lucrările realizate în ultimii 100 de ani, dar și prin poveștile de viață deosebite.

„Acum 100 de ani, meseria de arhitect era dedicată exclusiv domnilor și de aceea efortul primelor femei arhitect este de admirat și de prezentat public, ca inspirație și exemplu de ambiție. În expoziția pe care o găzduim cu plăcere, publicul poate afla poveștile acestor doamne deosebite și va cunoaște câteva dintre cele mai importante lucrări ale lor. În egală măsură, sunt prezentate și doamne arhitect contemporane care impresionează prin estetica deosebită a lucrărilor care îmbină istoricul cu modernul sau diverse stiluri arhitecturale. Este o nouă expoziție de succes organizată de UAR și mă bucur că devine o tradiție pentru Primăria Sibiu să fie gazdă”, a apreciat primarul Astrid Fodor cu ocazia vernisajului.

Răspunde