„Green Deal” în bucătărie

„Green Deal” în bucătărie

Gătit în cuptorul solar. Este cea mai nouă și interesantă provocare pentru cei preocupați de resursele de energie ale planetei.

Mai mulți elevi de liceu din Mediaș s-au întrecut în realizarea celor mai bune cuptoare solare care au fost testate, ieri, în cadrul primului eveniment de acest gen din România. La eveniment a participat și Chef Marius Urian, unul dintre cei mai apreciați bucătari medieșeni.

O echipă formată din trei elevi de la Liceul „Stephan Ludwig Roth” care a construit un cuptor solar din oglinzi a câștigat marele premiu de 1.000 euro al evenimentului „Gătit în cuptorul solar”. Echipa formată din Andrei Alexandru Paul, Jeworrek Oliver și Lorinczi Albert, conduși de profesorul Marius Gosa, a ales să gătească pui înăbușit cu capere și rosii cherry.

„Asociația Energia Inteligentă a lansat un nou proiect, ‘Gătit în cuptorul solar’, prin care își propune să tragă un semnal de alarmă asupra caracterului limitat al resurselor energetice și al nevoii de a ne îndrepta atenția din ce în ce mai mult aspra surselor de energie regenerabilă.
Evenimentul a fost inițiat organizat în colaborare cu Muzeul Gazelor Naturale și Mercure Binderbubi Mediaș. Sponsorul oficial al evenimentului a fost OMV Petrom. Felicitări tuturor echipelor din cadrul celor două licee din Mediaș: Liceul Teoretic ‘Stephan Ludwig Roth’ și Colegiul Școala Națională de Gaz”, a transmis inginerul Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă.

Răspunde