Gătit în cuptorul solar. Este cea mai nouă și interesantă provocare pentru cei preocupați de resursele de energie ale planetei.
Mai mulți elevi de liceu din Mediaș s-au întrecut în realizarea celor mai bune cuptoare solare care au fost testate, ieri, în cadrul primului eveniment de acest gen din România. La eveniment a participat și Chef Marius Urian, unul dintre cei mai apreciați bucătari medieșeni.
O echipă formată din trei elevi de la Liceul „Stephan Ludwig Roth” care a construit un cuptor solar din oglinzi a câștigat marele premiu de 1.000 euro al evenimentului „Gătit în cuptorul solar”. Echipa formată din Andrei Alexandru Paul, Jeworrek Oliver și Lorinczi Albert, conduși de profesorul Marius Gosa, a ales să gătească pui înăbușit cu capere și rosii cherry.
„Asociația Energia Inteligentă a lansat un nou proiect, ‘Gătit în cuptorul solar’, prin care își propune să tragă un semnal de alarmă asupra caracterului limitat al resurselor energetice și al nevoii de a ne îndrepta atenția din ce în ce mai mult aspra surselor de energie regenerabilă.
Evenimentul a fost inițiat organizat în colaborare cu Muzeul Gazelor Naturale și Mercure Binderbubi Mediaș. Sponsorul oficial al evenimentului a fost OMV Petrom. Felicitări tuturor echipelor din cadrul celor două licee din Mediaș: Liceul Teoretic ‘Stephan Ludwig Roth’ și Colegiul Școala Națională de Gaz”, a transmis inginerul Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă.